De Groene Schatkamer

Het Von Gimborn Arboretum is de Groene Schatkamer van Nederland. Het is een prachtigebomentuin van 27 hectaren, gelegen in hartje Doorn op de Utrechtse Heuvelrug. Het arboretum heeft een wereldberoemde collectie met duizenden soorten bomen en heesters, afkomstig uit alle windstreken. Je bent van harte welkom in deze kleurrijke en fascinerende wereld, waar van alles te ontdekken en te beleven valt. Voor jong en oud. Het Von Gimborn Arboretum, dat dateert uit 1925, is aangelegd in landschapsstijl met kronkelende paden, slingerende waterpartijen en doorkijkjes.

Met een gratis wandelroutekaart zijn drie verschillende wandelingen in het arboretum te maken van 30 minuten, van 60 minuten en van 90 minuten. Voor kinderen van alle leeftijden is het arboretum één grote ontdekkingsreis. Voor deze jonge bezoekers is er een spannende speurtocht met een schatkaart, ontdekkoffer en knutselactiviteit.

 

De wandelroutekaart en de kinderspeurtocht zijn verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum van het arboretum. Kom dus ook ontspannen, kennis vergaren en bezinnen in deze unieke Groene Schatkamer!

Openingstijden

april t/m oktober 09.00 – 17.00 uur

november t/m maart 10.00 – 16.00 uur

Adres en toegangsprijzen

Velperengh 13 Doorn

Volwassenen: € 4,00 per persoon

Donateurs en kinderen tot 12 jaar: gratis

Meer informatie: www.gimbornarboretum.nl