Park Oudegein

Als je er echt even ‘uit’ wilt, ga je naar Park Oudegein. Dit mooie ruime stadspark is de groene long van Nieuwegein en een waardevol natuurgebied. Water, weide, bossen en een prachtig uitzicht vanaf de uitzichtheuvel. Mede dankzij Jonkheer De Geer is het park zo als het nu is: groen. Toen hij een groot deel van zijn grond overdroeg aan de gemeente, was zijn wens om in het park te mogen blijven wonen en dat het andere gedeelte openbaar werd.

Bijzondere bomen

In het park staat het statussymbool de mammoetboom. Rond 1870 is deze boom vanuit Italiƫ naar Nederland gebracht. De Ginkgo is met de VOC naar Nederland gekomen rond 1760. Niemand kende de boom toen, maar hij was in Japan heel bekend als tempelboom. De oudste levende Ginkgo staat trouwens in Utrecht. Daarnaast vind je er onder andere de tulpenboom, de papiermoerbei en de moerascipres.

Genoeg te doen

Naast genieten van al het groen, zijn er in het park ook genoeg andere dingen te doen. In de historische boerderij kun je geiten, schapen en koeien aaien. Dit is nu namelijk een kinderboerderij. Het MEC (Milieu Educatie Centrum) was voor alle nieuwe burgers om te leren tuinieren. Of bezoek de ijsbaan of cooperbaan. Het historische Huis Oudegein en het landgoed daaromheen, is niet vrij toegankelijk en kan alleen op afspraak bezocht worden.