Tegels

Tegels zijn meestal ook gemaakt van keramiek net als de plavuizen voor de vloer. Er zijn ook tegels die gemaakt zijn van marmer, voor de wat luxere badkamer. Ze zijn echter over het algemeen wat dunner dan plavuizen en worden gebruikt om een wand mee te bedekken. Over het algemeen zijn de meeste tegels vierkant of rechthoekig. Je moet ze door middel van een speciale lijm aan de wand bevestigen met daartussen afstandshouders voor de voegen, zodat je overal een even brede voeg krijgt. Wanneer de lijm dan opgedroogd is en de muur klaar, maak je de wand af door de tegels te voegen. Dit kan tegenwoordig met voegen in verschillende kleuren, maar meestal worden de voegen wit of grijs gemaakt.

tegels

Tegels aan de wand zijn ontzettend handig, want wanneer er geknoeid wordt, bijvoorbeeld in de keuken, dan zou u een muur afgewerkt met behang of met muurverf niet zo goed meer kunnen schoonmaken. Dit is bij tegels geen probleem. Doordat er meestal een glazuurlaag op zit, zijn ze heel glad, en kun je ze gemakkelijk reinigen. Ze zijn dus zeer geschikt voor alle ruimtes waar hygiëne belangrijk is, zoals in de badkamer, de keuken en het toilet.

Tegels kunt u in enorm veel kleuren en met vele motieven vinden. Met reliëf of zonder, en er zijn ook tegels met afbeeldingen, of belettering. Naast de vierkante en rechthoekige tegels wordt ter afwerking ook vaak nog een smalle tegelrand gebruikt met een mooi motief om de boel wat te verfraaien.