Vouwgordijnen: voor welke lichtinval kies ik?

Op het gebied van vouwgordijnen heb je ruim de keuze. Zo kun je kiezen voor vouwgordijnen die je handmatig open en dicht doet, maar tegenwoordigverduisterende vouwgordijnen kun je ook kiezen voor elektrische vouwgordijnen. Daarnaast kan er gevarieerd worden met de mate van lichtinval die een vouwgordijn toelaat. De mate van lichtinval is van grote invloed op de sfeer binnen een ruimte. Hieronder laten we je zien welke opties je hebt op het gebied van deze soort gordijnen. Ook laten we je zien waar je terecht kunt voor vouwgordijnen op maat.

 

Transparante vouwgordijnen

De varianten van een vouwgordijn die het meeste licht doorlaten zijn transparante vouwgordijnen. Dit zijn uitstekende sfeermakers voor binnen een woning. Bovendien heb je de keuze in welke mate er sprake is van transparantie. Een transparante vouwgordijn kan gecombineerd worden met een overgordijn, zodat je jezelf een mate van transparantie kan geven in de avond. Transparante vouwgordijnen zijn in verkrijgbaar in diverse materialen, maten en kleuren.

 

Semi-transparante vouwgordijnen

Je hebt twee uitersten op het gebied van gordijnen: transparante vouwgordijnen en dichte vouwgordijnen. Hier tussenin bevinden zich de semi-transparante vouwgordijnen. Deze soort gordijnen laten licht door, maar tegelijkertijd zijn ze niet zo open als transparante varianten. Wel zul je een overgordijn nodig hebben, want semi-transparante gordijnen bieden je geen privacy. Wel zijn semi-transparante varianten toppers op het gebied van het creƫren van een sfeer binnen een ruimte. Vooral de aangenaam warme uitstraling valt op.

 

Verduisterende vouwgordijnen

Tevens kan er gekozen worden voor verduisterende vouwgordijnen. Deze gordijnen zijn niet helemaal dicht, maar alsnog zorgen ze ervoor dat een vertrek relatief donker is als de gordijnen dicht zijn. Zo heb je geen last van inkijk meer. Je hebt de keuze uit diverse kleuren, maten en voeringen.

 

Dichte vouwgordijnen

Een andere optie waar je voor kunt kiezen zijn de dichte vouwgordijnen. De naam zegt het al: deze vouwgordijnen zijn dicht, waardoor er geen licht doorgelaten wordt als de gordijnen worden gesloten. Deze gordijnen zijn ideaal als je ervan houdt om het lekker donker te maken binnen een vertrek.

 

Waar koop ik mijn nieuwe vouwgordijnen?

Je bent op zoek naar een webshop waar al deze varianten verkocht worden. Zo behoud je de keuze en kun je de tijd nemen om zelf te beslissen wat je nodig hebt. Een topper van dit moment is blinddesign.nl. Hier tref je al deze varianten en meer aan. Bovendien kun je bij hen vouwgordijnen bestellen voor een scherpe prijs.